اخبار محرمانه

آخرين مطالب

نماینده سابق مجلس: 11 نفر ژنرال سیاسی و نظامی در دولت وجود دارد که عادت به کار کارشناسی ندارند مصاحبه های ویژه

نماینده سابق مجلس: 11 نفر ژنرال سیاسی و نظامی در دولت وجود دارد که عادت به کار کارشناسی ندارند
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایلنا / نماینده پیشین مجلس گفت: راه‌حل خروج از مشکلات اقتصادی آن است که جویبارهایی باز شود تا به اقتصاد بین الملل متصل شویم. وقتی جلوی واردات را به هر نحو می‌گیریم، حقوق مصرف‌کننده را رعایت نمی‌کنیم، تمام حیثیت اقتصادی، سیاسی و روابط بین‌المللی را دست تعدادی از کارخانه‌داران می‌دهیم، نتیجه آن می‌شود که آن‌ها تصمیم می‌گیرند و حتی حاضر نخواهند بود بهای حمایت همه‌جانبه نظام را در مواقع بحرانی و ایجاد مشکل بپردازند.
جهانبخش محبی‌نیا، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که چرا دولتی که امروز بر سر کار است، در سال اول خدمت خود اینقدر با انتقاد مواجه شده است، گفت: بخش اعظم مشکلات ما در این مملکت به اینکه سیاست زایمان طبیعی نداریم، برمی‌گردد.
وی افزود: به هر دلیلی، ما سطح تحلیل سیاسی را به نهادهای بزرگتر از نهادهای سیاسی ربط دهیم، حاصل کار به شکل وحشتناکی قابل نقد می‌شود. اگر توجه کنید، جدای از رقیبان دولت فعلی که در داخل، اصلاح‌طلبان و برخی نیروهای مستقل هستند، بخشی از نیروهای اصولگرا هم منتقدان این دولت هستند که یک مسئله بدیهی است. 
محبی‌نیا تصریح کرد: دومین دلیل آن است که متاسفانه در زمان انتخابات کاندیداها از شرایط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... جامعه اطلاعات واقعی ندارند، اطلاعات آن‌ها کافی و کارشناسی شده نبوده و وعده‌هایی می‌دهند که امکان عملیاتی کردن آن‌ها امکان‌پذیر نیست. این موضوع بخشی از نیروهایی که با تمام توان برای این دولت کار کرده بودند را برانگیخته کرده است که در نهایت مسئله انتقادات پیش می‌آید. 
این نماینده پیشین مجلس گفت: مسئله سوم آن است که دولت در به کارگیری تیم ضعیف عمل کرد. در بسیاری از جوامع و به ویژه در جامعه ایران، بخشی از نارسایی‌های کارشناسی، اطلاعاتی و مدیریتی رئیس‌جمهور را تیم مدیریتی او برعهده می‌گیرند. ما در تیم اقتصادی آقای رئیسی شخصیت‌هایی هم تراز طیب‌نیا، رنانی یا حتی فرهاد رهبر نمی‌بینیم. به‌طور مثال امروز سخنگوی دولت که حقوق خوانده است، مشکلات اقتصادی دولت را تحلیل می‌کند. دولت باید برای تبیین مسائل اقتصادی خود از وزرای اقتصادی یا کارشناسان اقتصادی استفاده کند. کسی که تحصیلات حقوق دارد نمی‌تواند مشکلات اقتصادی را تبیین کند. او می‌تواند گزارشی از جلسات دولت بدهد، اما بخش تحلیل روابط عِلّی باید توسط رئیس بانک مرکزی، معاون یا وزیر اقتصاد باشد که الان در هماهنگی کامل نیستند. واقعا دولت از این منظر در رنج است. 
محبی‌نیا همچنین افزود: معاون اول، معاون اقتصادی، وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی افراد خوبی هستند، اما متاسفانه با کمبود تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی منطقی و مؤثر مواجه هستیم زیرا آن‌ها برای اخذ تصمیمات با کمترین هزینه، افراد قابلی نیستند. 
وی در ادامه تصریح کرد: چهارمین دلیل، نظام بروکراسی در تمام دولت‌ها بوده است. ما مسئولان را طوری عادت داده‌ایم که وزرا و مقامات بالاتر از آن‌ها تنها به توصیف مشکلات می‌پردازند. در صورتی که باید جلوی این کار را به هر نحوی گرفت و باید مردم، نهادها، نمایندگان مجلس، ائمه جمعه، گروه‌ها و نخبگان مشکلات را به سمع مسئولان برسانند و وزرا، استانداران و شخصیت‌های بالاتر بیایند راهکار و راه‌حل ارائه کنند. در صورتی که در بخش اعظمی از نشست‌های ما به بیان و توصیف مشکلات می‌پردازند. جامعه ما جزو جوامعی است که از یک دیوان‌سالاری کهن و موثر برخوردار نیست. 
محبی‌نیا، در پاسخ به این پرسش که این روزها با افزایش عجیب قیمت اقلامی مانند نان باگت، ماکارونی و ... روبرو هستیم. راهکار شما برای حل این مشکلات چیست؟ گفت: ما در داخل زمینی بازی می‌کنیم که از طرف تماشاگر، متریال مزاحم به آن پرتاب می‌شود. ما هیچ‌وقت به فکر رفع آن مزاحمت‌ها نیستیم. زایمان سیاست خارجی ما مانند سیاست‌ داخلی‌مان نارس است. زیرا سیاست خارجی ما در گرو برخی مداخلات و تصمیم‌گیری‌هایی است که اجازه نمی‌دهند فضا برای رشد و بالندگی اقتصاد ملی فراهم شود. شما وقتی جلوی واردات را به هر نحو می‌گیرید، حقوق مصرف‌کننده را رعایت نمی‌کنید، تمام حیثیت اقتصادی، سیاسی و روابط بین‌المللی را دست تعدادی از کارخانه‌داران می‌دهید، نتیجه آن می‌شود که آن‌ها تصمیم می‌گیرند و حتی حاضر نخواهند بود بهای حمایت همه‌جانبه نظام را در مواقع بحرانی و ایجاد مشکل بپردازند. 
وی افزود: در نتیجه با کوچکترین تصمیم‌گیری نامطلوب، آن‌ها برای اینکه به سودهای حداکثری و بادآورده در تولید برسند، در توزیع یا مانند اینها اختلال ایجاد می‌کنند. همان‌طور که گفتم تصمیمات هم توسط کادر ضعیف صورت می‌گیرد. به طور مثال کارخانه‌داران مذکور برای 10 روز، توزیع را متوقف می‌کنند، سپس با یک ضریب سود بی‌جهت ولی مشروع، قیمت را به آستانه‌ای می‌رسانند که مدنظر خودشان است. تجارت و قیمت‌گذاری از دست تیم‌های کارگزاری دولت و همچنین از دست بازار هم خارج شده است. یعنی آنطور نیست که عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت باشد، بلکه یک عده تولیدکننده‌ قیمت را کنترل می‌کنند که تحت هیچ شرایطی سیری ندارند و یک تعداد دلالی که نه به انقلاب، نه به جمهوری اسلامی، نه به بازار، نه به ایران هیچ توجه و رحمی نمی‌کنند.
محبی‌نیا درباره آنکه راهکار حل این مشکل در کجاست، گفت: راهکار حل مشکلات آن است که ما جویبارهایی را بازکنیم تا به اقتصاد بین‌الملل متصل شویم. مسئله قاچاق مهم است که این ایراد بزرگی بوده و به ارزش پول ملی ما برمی‌گردد. باید تا حدی مزاحمت‌های خارج از مرز را کم کنیم و مسئله آخر این است که با مردم صادق باشیم. برخی آقایان یک روز حمله روسیه به اوکراین و اشغال آن را منطقی تحلیل و از آن دفاع می‌کردند، اما امروز آن را ام‌المشکلات اقتصادی مطرح می‌کنند. این عدم صداقت است که باعث می‌شود تبیین‌های کارشناسان در بین ملت چرب نباشد. 
وی افزود: عدم صداقت مانع اقناع ملی می‌شود و متاسفانه بخش اعظمی از اقناع ملت در اتفاقات تلخ و شیرین جامعه از منابعی است که به اقتدار ایران لطمه می‌زند. یعنی از منابعی تغذیه می‌کنند که آن‌ها به نظام جمهوری اسلامی اعتقاد ندارند. 
محبی‌نیا، در پاسخ به این پرسش که محسن رضایی وقتی طرح‌های یارانه بنزین و اعطای یارانه‌های جدید مطرح شد خودش پیشنهادهایی داشت اما الان حرف‌های دیگری از اعضای تیم اقتصادی شنیده می‌شود، گفت: بزرگترین اشتباه محسن رضایی ورود به دولت بود. نه تنها آقای رضایی، الان نزدیک 11 نفر ژنرال سیاسی و نظامی در دولت وجود دارد که عادت به کار کارشناسی ندارند، چون سابقه آن را نداشته‌اند. آنها به دستور دادن عادت دارند. بقیه هم نیروهایی هستند که بالاتر از یک مدیرکل نیستند، اما به جایگاه وزارت ارتقا پیدا کرده‌اند. این ناهماهنگی بزرگترین لطمه را به کار کارشناسی وارد می‌کند. تصمیم در رابطه با توزیع کالاها و ثبات اقتصادی خارج از توان آقای رضایی، خاندوزی یا مخبر است. من خاضعانه از رئیس‌جمهور خواهش می‌کنم از نیروهایی مانند فرهاد رهبر، رنانی، طیب‌نیا و حتی از آقای فرشاد مومنی استفاده کند. بخشی از تصمیمات را به نیروهایی بسپارند که آن‌ها نسبت به بازتاب تصمیمات در حوزه اقتصاد آگاهی دارند و مشرف هستند. قطعا هیئت دولت نیاز به بازسازی و ترمیم جدی دارد. در حوزه اقتصاد، فرهنگ و آموزش و پرورش و حتی در حوزه معاون اول نیز نیاز به بازسازی ملموس است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/701460/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

بازجویی هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران ختم شد

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

تاکید روسیه و چین برآتش‌بس کامل و ارسال فوری کمک‌های انسانی به غزه

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌ شوند

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده‌اند؟

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

لوکاشنکو: اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است

کاخ سفید: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

ارتش یمن: سه عملیات موفق بر ضد کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی انجام دادیم

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردید و گزیده شدید؟

گزارش رئیسی از سفر به پاکستان و سریلانکا: برگزاری این سفر در این مقطع، پیام مهمی داشت

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

رئیس‌جمهور وارد تهران شد

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌شدند

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای توماج صالحی

رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

آخرین وضعیت شکایت صداوسیما از مهران مدیری و پخش دورهمی؛ در انتظار تعیین تکلیف شبکه نسیم

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

چهره ها/ عکس صمیمی بازیگران سریال «نون خ» در دل طبیعت

رژلب‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد سمی هستند

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم

ادعای جنجالی یکی از عمو‌های فیتیله‌ای علیه مجید قناد!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی