اخبار محرمانه

آخرين مطالب

حلقه مفقوده شبکه ملی اطلاعات در پدافند غیرعامل اخبار محرمانه از منابع دیگر

حلقه مفقوده شبکه ملی اطلاعات در پدافند غیرعامل
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خراسان / اختلال بنزینی ضرورت ایجاد شبکه امن اینترنت ملی را به رخ کشاند و نشان داد نیازمندبازتعریف «شبکه ملی اطلاعات» نسبت به برداشت های غلط هستیم.
این روزها برای خیلی‌ها مهم شده که بدانند «بستر ذخیره‌سازی اطلاعات سامانه سوخت، اینترنت بین ‏المللی بود یا اینترانت(اینترنت داخلی)؟» اما جدا از این‌که پاسخ این سوال گزینه یک است یا دو، ماجرای اختلال بنزینی ضرورت توجه به شبکه امن و پایدار بر مبنای اینترنت ملی را دو چندان کرد .
خرابکاری و امنیت داده‌ها
درباره حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت، علاوه بر این‌که هنوز(تا عصر دیروز)، داخلی یا خارجی‌بودن منشأ حمله به‌طور قطعی اعلام نشده، یک اختلاف‌نظر دیگر هم درباره داخلی یا خارجی بودن آن وجود دارد؛ یعنی بستر بین‌المللی اینترنت یا بستر داخلی اینترانت و شبکه ملی اطلاعات. ازیک‌سو «امیر ناظمی» رئیس سابق سازمان فناوری اطلاعات می‌گوید «زیرساخت شبکه‌ سوخت یک شبکه‌ اختصاصی است و از طریق شبکه‌ اینترنت برقرار نمی‌شده»، و از سوی دیگر «همایون صالحی» رئیس کانون جایگاه‌داران اعلام کرده است «دیتا سنتر سامانه سوخت بر بستر اینترنت بین‌المللی بوده». البته «مصطفی نخعی» سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس هم صحبت‌های ناظمی را تایید کرده و گفته است: «سامانه هوشمند سوخت، اینترانت (داخلی) است و هر سیستمی ایرادهایی دارد که اگر کسی مطلع شود امکان خرابکاری و نفوذ وجود دارد». البته این تحلیل حمزه پاریاب کارشناس حوزه امنیت هم قابل توجه است که اعلام کرده «سال‌هاست بخش‌های مهم و حساسی چون ارتباط شبکه‌‌های بانکی، جایگاه‌های سوخت و تعدادی از شبکه‌‌های زیرساختی دیگر، از طریق پهنای باند ماهواره‌ای کار می‌‌کنند و نکته‌ای که به آن توجه کافی نشده، شریک خارجی ما در استفاده از ماهواره عرب‌ست و بدر5، برای انتقال این اطلاعات است که می‌تواند امنیت این فصای تبادل را به خطر بیندازد».
بومی نشدن بستر ذخیره‌ سازی بسیاری از اطلاعات مهم کشور
همه این اظهارنظرها روی یک مهم تاکید دارد و آن چیزی نیست جز «امنیت داده»؛ اگرچه حملات سایبری یک اتفاق بین‌المللی است و حتی کشورهای پیشرفته هم با آن مواجه‌اند، اما اتفاقات اخیر نشان می‌دهد در کشور ما نه تنها هنوز بستر ذخیره‌سازی بسیاری از بانک‌های اطلاعاتی مهم و حیاتی، بومی نشده، بلکه ساختار حفاظت از این داده‌ها هم معیوب است؛ عیبی که حالا «وحید جلال‌زاده»، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس را هم نگران کرده و سبب شده است اعلام کند «اختلال در سیستم داخلی توزیع سوخت، اهمیت حفاظت از زیرساخت‌های انتقال داده در کشور را بیش از پیش نشان داد.کمیسیون امنیت ملی در نشست آتی ضمن پیگیری کوتاهی‌های احتمالی، حفاظت سایبری و امنیت اطلاعات در کشور را بررسی می‌کند».
وزیر: روزانه با چند حمله سایبری مواجه‌ایم
عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات هم اگرچه اعلام کرده ، وزارتخانه تحت مدیریت او مسئولیتی برای پیشگیری و مقابله با حوادث سایبری ندارد و این وظیفه برعهده پدافند غیرعامل و مرکز راهبردی افتا(از زیر مجموعه‌های نهاد ریاست‌جمهوری) است، اما تاکید کرده است که «روزانه با چندین حمله سایبری، از حملات ساده گرفته تا حملات پیچیده، مواجه هستیم و ضروری است آمادگی خودمان را افزایش دهیم». اگرچه به گفته وزیر ارتباطات مقابله با حملات سایبری برعهده پدافند غیرعامل و «افتا» است اما از جنبه پیشگیرانه، «اینترنت ملی» نیز به نوعی پدافندغیرعامل علیه این‌گونه تهدیدهاست. به عبارتی، مستقر شدن داده‌های حساس کشور روی اینترنت ملی یکی از راهکارهای پدافندغیرعامل برای مقابله با تهدیدات است. 
برداشت غلط از شبکه ملی اطلاعات
آن‌چه در ماجرای اختلال بنزینی اتفاق افتاد، یک‌بار دیگر نشان داد که بومی‌شدن بستر فعالیت‌های مهم و حیاتی کشور و ذخیره داده‌های آن چقدر اهمیت دارد. به عبارتی آن چیزی که از آن به عنوان شبکه ملی اطلاعات و ضرورت آن نام برده می‌شود، در این راستا تعریف می‌شود که متاسفانه به‌غلط از سوی برخی به چند موضوع جزئی مثل اینستاگرام، تلگرام و... فیلتر یا عدم فیلتر آن‌ها گره زده شده است. اینترنت ملی آن‌جایی کاربرد اصلی و ضرورت خود را نشان می‌دهد که ما اطلاعات مهم خود مانند اطلاعات و داده‌های بانکی، اطلاعات سامانه هوشمند سوخت، مراکز آمار، برگزاری انتخابات و... را بر پایه یک شبکه داخلی داشته باشیم. شبکه ملی اطلاعات پروژه‌ای برای توسعه زیرساخت‌های اطلاعاتی امن و پایدار(میان دستگاه‌ها و مراکز حیاتی کشور) و مستقل و حفاظت‌شده نسبت به دیگر شبکه‌ها (از جمله اینترنت) با امکان تعامل مدیریت‌شده با آن‌هاست براساس شبکه ملی اطلاعات تمام کار بران برای استفاده از تمامی خدمات تحت وب که مرتبط با داده‌های داخلی هستند از این شبکه استفاده می‌کنند و البته استفاده از این شبکه به معنای قطع ارتباط با دیگر شبکه‌ها از جمله اینترنت بین‌المللی نیست و اساسا فلسفه ایجاد اینترنت ملی بیشتر بر مبنای حفاظت از داده‌های مهم و حیاتی کشور است و هرگونه طرحی در این راستا که به معنای قطع کامل ارتباط با اینترنت جهان باشد، قطعا موفق نخواهد بود حتی در مورد طرح صیانت نیز که شائبه‌هایی از سوی برخی مطرح شده است رئیس مجلس به صراحت اعلام کرد مجلس به دنبال بستن اینستاگرام و واتس‌اپ نیست. همان‌طور که عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این رابطه می گوید: «شبکه ملی اطلاعات به هیچ عنوان به معنای قطع دسترسی‌ها و ارتباطات مردم نیست، بلکه این شبکه زیرساخت‌های پرسرعت ارتباطی را در کشور تامین و ظرفیت‌های لازم را برای افزایش سرویس‌دهی داخلی فراهم می‌کند. در بستر شبکه ملی اطلاعات با ایجاد زیرساخت ایمن مبتنی بر خدمات بومی هر آن چه نیاز مردم باشد در اختیار خواهد گرفت که با گسترش آن استقلال و اقتدار کشور حفظ می شود.»
بنابراین آن‌چه طی روزهای گذشته اتفاق افتاد، حداقل از این منظر که نگاه درست‌تری به مقوله اینترنت ملی داشته باشیم، حائز اهمیت است؛ چراکه اینترنت ملی در ماهیت اصلی خود ایجاد شبکه‌ای امن و پایدار میان دستگاه‏ها و مراکز حیاتی کشور است نه موضوع بستن یا محدودکردن یک شبکه اجتماعی خاص و هرلحظه کوتاهی در ایجاد دقیق و درست این شبکه می‌تواند چالش‌ها و شوک‌هایی مانند ماجرای اختلال بنزینی اخیر را به وجود آورد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/641603/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است

کاخ سفید: آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است

مرغ ارزان شد

حماس: مواضع بایدن متناقض است

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

تصویر احوالپرسی ظریف از ولایتی

چرا به شاهد 136، «کلاشنیکف دنیای پهپاد‌ ها» می گویند؟

علاقه شدید «لیلا حاتمی» به سبک فیلمسازی پدرش

تاریخ سازی جعلی

فصل جدید «زخم کاری» چه زمانی پخش می شود؟

سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران را تکذیب کرد

6 پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان در شورای امنیت سازمان ملل

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

سیل برای دبی گران تمام شد

رویترز: آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو می‌کند

پشت پرده فروش 1200 میلیارد تومانی سینمای ایران!

هشدار صریح ایران به رژیم صهیونیستی؛ در پاسخ دادن به هرگونه ماجراجویی آنی عمل می‌کنیم

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

تارانتینو نظرش عوض شد؛ «منتقد سینما» را نمی‌سازد!

رئیسی: اگر اهل مذاکره‌اید، ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم

روایت هاشمی رفسنجانی از درخواست وزیر نفت برای صدور نفت مجانی به سوریه

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

نتانیاهو: نباید اختلافات داخلی را علنی کنیم؛ با تهدید وجودی روبرو هستیم

اردن: باید مانع حمله به رفح شد

تظاهرات علیه نتانیاهو امروز هم ادامه یافت

جادوی بهاره، کار عمو نوروزه!

اردن: ایران قصد تشدید تنش ندارد

سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

ادعای رسانه عبری درباره اصابت موشک به دیمونا جنگ روانی است

«کارخانه هیولاها» در ایران روی صحنه رفت

امیرعبداللهیان: عملیات دفاع مشروع و اقدام متقابل ایران پایان یافته است

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

سازمان بهداشت جهانی: حجم ویرانی بیمارستان‌های غزه فاجعه‌آمیز است

فقط حرکتای صورت سلمان که به شیرین میگه منو لو نده!

بازیگر نقش سیروس قایقران در «پرویزخان» کیست؟

بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا

امیرعبداللهیان: در صورت تعرض به منافع ایران، در پاسخ‌گویی لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

با کودک مثل خودش صحبت کنید

غربت مرتضی

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی