اخبار محرمانه

آخرين مطالب

روایت تجارت نیوز از بلای ممنوعیت واردات؛ بازار شب عید در تسخیر پوشاک بنگلادشی اقتصادی

روایت تجارت نیوز از بلای ممنوعیت واردات؛ بازار شب عید در تسخیر پوشاک بنگلادشی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - تجارت نیوز / در ماه‌های اخیر، پوشاک بنگلادشی با قیمت 200 هزار تومان به بازار ایران رسیده که این شرایط نگرانی فعالان این حوزه را برانگیخته است. حال باید دید که ممنوعیت واردات پوشاک چقدر بر صنعت پوشاک داخلی تأثیرگذار بوده است؟
در سال‌های اخیر، سیاست‌های محدودکننده واردات پوشاک با هدف حمایت از تولید داخلی اجرا شد. این سیاست‌ها قرار بود به اشتغال‌زایی، افزایش توان رقابتی بازار پوشاک ایران و کاهش وابستگی به واردات پوشاک کمک کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این سیاست‌ها نه‌تنها کمک‌کننده نبوده، بلکه چالش‌های زیادی را برای بازار، تولید‌کننده و مصرف‌کننده ایجاد کرده است.
در این میان، ورود گسترده پوشاک از کشورهایی همچون بنگلادش به ایران، بحث‌هایی را میان کارشناسان و فعالان این حوزه ایجاد کرده است. برخی این کالاها را پوشاک دست دوم می‌دانند، درحالی که عده‌ای دیگر معتقدند این اجناس عمدتا استوک یا مرجوعی از بازارهای جهانی هستند که به دلایل مختلفی به بازار سایر کشورها از جمله ایران راه پیدا کرده‌اند.
در این وضعیت، این پرسش ایجاد می‌شود که ممنوعیت واردات پوشاک چقدر به رشد صنعت داخلی کمک کرده و ورود پوشاک بنگلادشی چه تأثیری بر بازار و مصرف‌کنندگان دارد؟
بازار
واردات غیررسمی پوشاک بازار شب عید را بی‌رمق‌تر از همیشه کرد
بازار پوشاک شب عید که هرساله یکی از بازارهای پررنق محسوب می‌شد، این روزها دیگر رنگ‌وبوی سال‌های گذشته را ندارد. از یک‌سو، کاهش قدرت خرید مردم، افزایش هزینه‌های تولید و از سوی دیگر، ورود کالاهای قاچاق بنگلادشی با قیمت 200 هزار تومان به کشور، شرایط پیجیده‌ای را برای تولید‌کنندگان داخلی ایجاد کرده است.
آنطور که مجید افتخاری، عضو هیأت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ایران به ایسنا گفته، پوشاک 200 هزار تومانی، کالاهای بنجل، فاسد، خراب، زده‌دار و بعضا دست دوم هستند. عده‌ای این محصولات را به صورت فله‌ای خریداری می‌کنند و حتی ممکن است قیمت هر کالا به جای پنج یا شش دلار، 20 سنت تمام شود. بنابراین حاشیه سود پوشاک بنگلادشی به حدی بالاست که اگر نرخ ارز سه برابر شود، بر بازار پوشاک بنگلادشی تأثیری ندارد.
ورود پوشاک بنگلادشی به بازار ایران غیرمنتطره یا دور از انتظار؟
درباره واردات پوشاک بنگلادشی دست دوم و استوک به ایران، مجید نامی، عضو اتحادیه تولید و صادرات نساجی پوشاک ایران، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: بنگلادش یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک در دنیا محسوب می‌شود. این کشور بیش از 40 میلیارد دلار در سال صادرات پوشاک انجام می‌دهد. بنابراین این عجیب نیست که پوشاک بنگلادشی با برندهای متفرقه یا حتی برندهای اروپایی و آمریکایی وارد بازار شود.
وی ادامه داد: این پوشاک معمولا به صورت قاچاق، مسافری و … وارد کشور می‌شوند. همچنین به دلیل تحریم‌ها و برای صرفه‌جویی در منابع ارزی، واردات پوشاک به کشور ممنوع اعلام شده است.
پوشاک استوک لزوما دست دوم نیست
نامی درباره تفاوت پوشاک نو، استوک و دست دوم عنوان کرد: پوشاک دست دوم که با عنوان پوشاک تاناکورا هم شناخته شده‌اند، از کشورهایی نظیر بنگلادش به سایر کشورها از جمله ایران ارسال می‌شوند. پوشاک استوک هم شامل پوشاکی است که به دلیل تغییر فصل یا مشکلات جزئی، به هاب‌های کشورهایی نظیر امارات فرستاده می‌شوند. این کالاها لزوما دست دوم نیستند و حتی ممکن است استفاده نشده باشد.
این فعال صنفی درباره تأثیر واردات پوشاک دست دوم بر سلامت مصرف‌کننده تصریح کرد: از آنجایی که واردات پوشاک دست دوم در اکثر کشورها امری رایج به شمار می‌رود، لزوما این کالاها به سلامتی مصرف‌کننده آسیب نمی‌رسانند. چراکه افرادی که این کالاها را به فروش می‌رسانند، این کالاها را بر اساس استاندارد خود عرضه می‌کنند.
ممنوعیت واردات پوشاک در پنج سال گذشته دستاوردی نداشت
از سال 1397 بود که دغدغه تأمین ارز کالاهای اساسی برای کشور پیش آمد و واردات 1399 قلم کالا از جمله پوشاک، ممنوع شد. با اجرای قانون ممنوعیت واردات پوشاک، قرار بود که تولید‌کننده داخلی نیاز بازار را تأمین کند. اما نه‌تنها قدرت خرید خانوار پایین آمد، بلکه نیاز بازار هم تأمین نشد. دولت درآمد خود را از دست داد و پوشاک چینی و بنگلادشی به بازار ایران راه یافتند.
طبق اطلاعات منتشر شده از سوی ایسنا، به گفته حامد نواب‌تهرانی، کارشناس حوزه پوشاک، خانواده‌ها برای خرید پوشاک قاچاق سالانه 15 میلیون تومان هزینه می‌کنند و دولت هم درآمد 27 هزار میلیارد تومانی خود را به دلیل ممنوعیت واردات از دست داد.
با وجود اینکه بیش از پنج سال از ممنوعیت واردات پوشاک می‌گذرد، اما صنعت پوشاک ایران همچنان در نقطه‌ای ایستاده که در سال 1397 ایستاده بود و رشدی در زمینه تولید و صادرات پوشاک رخ نداده است. اگر ممنوعیت واردات باعث رشد صنعت داخلی می‌شد، امروز تولید‌کنندگان داخلی باید هم نیاز بازار داخل را تأمین می‌کردند و هم به‌عنوان صادرکننده‌ای جدی در منطقه شناخته می‌شدند.
یکی از دلایل ممنوعیت واردات پوشاک، رشد و پیشرفت این صنعت بود. اما به جای صنعت پوشاک، از صنعتگر حمایت شده است. چراکه. صنعگران توانستند با هر کیفیتی کالا تولید کنند و آن را به فروش برسانند. بنابراین مسیر حمایت از پوشاک تولید داخل با شکست مواجه شده است.
آزادسازی واردات پوشاک تنها راه ارتقای پوشاک تولید داخل
بنابراین، برای اصلاح این وضعیت، باید مسیر اشتباه ممنوعیت واردات تغییر کند. یکی از راه‌حل‌های مؤثر، ایجاد یک فضای رقابتی سالم از طریق آزادسازی واردات رسمی پوشاک و اعمال تعرفه‌های مناسب است.
در کشورهایی که تولید داخلی آن‌ها در کنار واردات کنترل‌شده رشد کرده است، رقابت باعث بهبود کیفیت محصولات شده و تولیدکنندگان داخلی به سمت نوآوری و بهره‌وری بیشتر حرکت کرده‌اند. اگر بازار ایران نیز چنین شرایطی را تجربه کند، تولیدکنندگان داخلی به‌جای اتکا به حمایت‌های دولتی، به کیفیت هم توجه می‌کنند.
در وضعیت فعلی دولت هیج نظارتی بر بازار ندارد
زمانی که واردات پوشاک به صورت رسمی انجام شود، می‌توان میزان واردات، منشأ واردات، درآمد حاصل از واردات و حتی خدمات پس از فروش را به صورت دقیق پیگیری کرد. درحالی که در وضعیت کنونی، هیچ‌گونه آمار شفافی از میزان پوشاک وارداتی در دسترس نیست و دولت هم هیچ نظارتی بر بازار ندارد.
براساس این گزارش، زمانی که بازار پوشاک ایران فاقد یک فضای رقابتی شفاف و عادلانه باشد، نه تولیدکنندگان داخلی رشد می‌کنند، نه مصرف‌کنندگان از کیفیت و قیمت مناسب بهره‌مند می‌شوند، و نه دولت قادر به مدیریت درآمدهای حاصل از این بخش است.
آزادسازی واردات پوشاک همراه با حمایت از تولیدکنندگان داخلی برای بهبود کیفیت و بهره‌وری این‌صنعت، می‌تواند راهکاری کارآمدتر از ممنوعیت واردات باشد. در غیر این صورت، صنعت پوشاک ایران همچنان درجا می‌زند و مسیر قاچاق بیش از پیش تقویت می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1341262/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دختری که احمدشاه را هم جواب کرد/ هایده افشار که بود؟/ تصاویر

توصیه اردن به رژیم صهیونیستی

هشدار ایران درباره تبعات جنگ‌افروزی جدید رژیم صهیونیستی علیه لبنان

امام اوغلو نامزد اصلی حزب جمهوری خواه ترکیه شد

هزینه رژیم سالم در سال 1404 چقدر است؟

رهبر انصارالله: در برابر تجاوز به لبنان سکوت نخواهیم کرد

شهادت یکی از رهبران حماس در حمله اسرائیل به غزه

اعلام حداقل حقوق بازنشستگان برای سال 1404

حمله هوایی مجدد آمریکا به صنعا

ادامه اعتراضات به بازداشت شهردار استانبول

هشدار وزیر ارشاد درباره تحریک گسل‌های قومی و مذهبی در ایران

امضای 7 پادشاه قاجار؛ از فتحعلی شاه تا احمد شاه/ عکس

به صاحب موی سپید بیشتر احترام بگذارید

چهره ها/ پردیس احمدیه از جنوب نوروز را تبریک گفت

آخرین تغییرات در قیمت رسمی میوه و سبزی

خبر جدید از تروریست‌های داعش؛ سرکرده جدید کیست؟

انتقال لشکر 36 ارتش صهیونیستی از مرز لبنان به اطراف غزه

دفاع بهزاد نبوی از عملکرد دولت؛ پزشکیان، پزشکیان است

چهره ها/ جدیدترین سلفی بازیگر «زیر آسمان شهر» با دخترش

بزرگترین پرچم فلسطین در برزیل برافراشته شد

چهره ها/ سفره نوروزی خانواده شاهرخ استخری

تغییر چهره هنگامه حمیدزاده بازیگر سریال «بزنگاه» بعد از سال ها

مقصد بعدی سفر عراقچی مشخص شد

روایت محافظ شهید آل هاشم از حضور ایشان در استادیوم فوتبال

اصفهان 60 سال پیش؛ قیمت انواع چلوکباب و شیرینی خشک و تر/ تصاویر

چهره ها/ عکس نوروزی الناز شاکردوست با گریم مد روز

سیگنال غیرمنتظره دولت ترامپ به تهران؟

پشت‌پرده توهمات اردوغان

پشت پرده مقررات جدید ورود و خروج طلای مسافری

جزئیات گفتگوی وزرای خارجه ایران و اردن

نظر علی مطهری درباره مذاکره با غرب

پخش مستند لوتار ماتیوس امشب از تلویزیون

تظاهرات در اسرائیل به خشونت کشیده شد

نخست وزیر کانادا خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد

روایت یکی از جانبازان دفاع مقدس از دیدار با شهید همت

نماینده مجلس: دستور کارها معمولا با اولویت‌ کشور فاصله دارد

وزیر صمت: عامل انسانی از مهم‌ترین دلایل تصادفات جاده‌ای است

رئیس سابق سازمان برنامه: تورم، کسری مالیات را جبران نمی‌کند!

آخرین اخبار از ناآرامی های ترکیه با گزارش خبرنگار صدا و سیما

«پسکوف»: اروپایی‌ها به هیچ وجه شرایط خوبی ندارند

عزل موقت 3 شهردار ترکیه

قسمت بیست و دوم «زندگی پس از زندگی»؛ دیداری عجیب در پل صراط

رضا شفیعی‌جم: دیشب به معنای واقعی تبدیل به قلمراد شدم!

رییس صداوسیما: از حضور همه هنرمندان در صدا و سیما استقبال می‌کنیم

توصیه سفیر اسبق ایران در اردن به وزارت خارجه

امیر کویت: مسئله فلسطین در صدر اولویت‌های ما قرار دارد

آمار نگران‌کننده از جنایات صهیونیست‌ها: اسرائیل 7درصد جمعیت غزه را شهید و زخمی کرده است

بوی تعفن شدید در پل صراط ناشی از عذاب گناهکاران در دوزخ

اظهارات متناقض تیم ترامپ علیه ایران؛ از دعوت به مذاکره تا تهدید به ماجراجویی

رسانه انگلیسی: ترامپ مذاکرات چندجانبه با ایران را نمی‌پذیرد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی