اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ این فرصت بی‌سابقه را از دست ندهیم مقاله

سرمقاله شرق/ این فرصت بی‌سابقه را از دست ندهیم
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شرق / «این فرصت بی‌سابقه را از دست ندهیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم کوروش احمدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
مشهور است که جمهوری اسلامی هیچ فرصتی را برای ازدست‌دادن فرصتی از دست نمی‌دهد. فهرست طویلی از فرصت‌های ازدست‌رفته در این 46 سال را می‌توان برشمرد. با شروع به کار ترامپ در آمریکا فرصت بی‌سابقه‌ای شکل گرفته است که نباید از دست برود. با توجه به شرایط داخلی و منطقه‌ای، ازدست‌رفتن این فرصت کشور را با شرایط دشواری مواجه خواهد کرد. دلایل بی‌سابقه‌بودن فرصت کنونی برای یک توافق جامع به شرح زیر است:
- فکر می‌کنم ترامپ بعد از شروع به کار به نحوی که برای اطرافیان و متحدان منطقه‌ای او نیز تعجب‌آور بوده، برخوردی معتدل در قبال ایران داشته‌ است. از قبل هم با توجه به تجربه دور اول او مشخص بود که او خواستار مذاکره با ایران خواهد شد، اما این احتمال هم وجود داشت که این کار را هم‌زمان با شروع «فشار حداکثری» انجام دهد. حتی با وجود اینکه رویه و لحن ترامپ در دو هفته اخیر در قبال دوستانی مانند کانادا، مکزیک، کلمبیا، پاناما، دانمارک و اروپا تند و تهدیدآمیز بوده است، شاهد رویه مشابهی در قبال ایران نیستیم و حتی تندروهای اطراف ترامپ نیز در این مورد با او هماهنگ بوده‌اند. به علاوه، علائمی مانند عدم انتقاد از ایران در شورای حقوق بشر و قطع کمک مالی به تعدادی از نهادهای مخالف ایران نیز گویاست. این رویه می‌تواند به ایجاد جو مناسب کمک کند.

2- نزدیکی عملکرد ترامپ به آنچه «توازن از راه دور» (offshore balancing) خوانده می‌شود، بیشترین نزدیکی را با ترجیحات ایران برای منطقه دارد. او اگرچه تابع هیچ دکترین و راهبرد خاصی نیست و عمدتا نوعی «منطق معاملاتی» بر کردارش حاکم است، اما ظاهرا ترجیح می‌دهد که مداخله‌اش در خاورمیانه از راه دور، بدون جنگ و از طریق تکیه بر دو، سه کشور بزرگ منطقه باشد. این رویه می‌تواند در جهت کاهش اصطکاک بین ایران و آمریکا مؤثر باشد.
3- ظاهرا ترامپ این بار مایل است بر میراثی که باقی خواهد گذاشت، متمرکز شود و هدف اصلی‌اش جلوگیری از پیشی‌گرفتن چین بر آمریکا باشد. تقابل با چین در آمریکا نیز یک امر اجماعی است و به همین دلیل مارکو روبیو در سنا با اتفاق آرا تأیید شد. روسیه و مسائل تجاری با کشورهای غربی اولویت‌های بعدی ترامپ هستند. برای ای کاخ سفید ن منظور، او حل مشکلات فرعی را ضروری می‌داند. این بار اولویت‌های ترامپ با اولویت‌های نتانیاهو متفاوت است و این ممکن است به حل عادلانه مشکلات ایران و آمریکا کمک کند.
4- قرارگرفتن کاخ سفید و کنگره در دست جمهوری‌خواهان می‌تواند نقش مهمی در تسهیل یک توافق جامع بین ایران و آمریکا داشته باشد. چراکه اولا به طور کلی جریانات تندرو راحت‌تر می‌توانند وارد توافقات دشوار شوند. ثانیا دموکرات‌ها در آمریکا مشوق جمهوری‌خواهان برای توافق خواهند بود، در حالی که در 1394 جمهوری‌خواهان کنگره که اکثریت را داشتند، مخالف برجام و مقوم مخالفت اسرائیل و عربستان بودند. ثالثا این بار امثال اسرائیل و عربستان نخواهند توانست با تکیه بر دموکرات‌ها علیه رئیس‌جمهور اقدام کنند. رابعا تضمین یک توافق احتمالی که برای ایران مهم است، این بار می‌تواند از طریق تصویب یک توافق جامع الزام‌آور در کنگره حاصل شود.
5- ایجاد شرایط جدیدی در خاورمیانه طی 17 ماه گذشته می‌تواند تسهیل‌کننده کار بین ایران و آمریکا برای نیل به توافق جامع باشد. سقوط دولت اسد در سوریه و ادعای غربی‌ها درباره تضعیف متحدان منطقه‌ای و امکانات دسترسی ایران می‌تواند از اهمیت مسائل منطقه کاسته باشد. این امر ممکن است برخلاف گذشته موجب کاهش مخالفت امثال عربستان و رژیم اسرائیل با تحقق توافقی بین ایران و آمریکا نیز بشود. محافل عبری و عربی در گذشته مدعی بودند که لغو تحریم‌ها به ایران امکان بیشتری برای حمایت از متحدان منطقه‌ای خود می‌دهد. آنها در آمریکا و اروپا و در سازمان ملل علیه آنچه «میلیشیای مسلح» در کشورهای عربی می‌نامیدند، همسو و فعال بودند. برنامه موشکی ایران نیز می‌تواند مشکل بزرگی نباشد و مقاومتی در برابر مخالفت بحق ایران با هرگونه معامله‌ای در این مورد صورت نگیرد. در شرایط جدید حداقل به نظر می‌رسد که برخلاف گذشته محافل عربی با توافقی بین ایران و آمریکا مخالف نباشند. هدف اصلی آنها اجتناب از ترکش‌های احتمالی یک برخورد نظامی است.
در چنین شرایطی، توجه به روان‌شناسی ترامپ و اجتناب از پیش‌شرط‌هایی مثل ایجاد اعتماد و انجام اقداماتی از سوی آمریکا برای این منظور مهم است. «اعتماد» اساسا هیچ موضوعیتی در روابط بین‌الملل ندارد. هیچ دو رهبری (حتی ترامپ و نتانیاهو) به هم اعتماد ندارند. حتی اگر رهبران دو کشور امروز به هم اعتماد کنند، چون نمی‌دانند فردا چه کسی جانشین آنها خواهد شد، اصل را بر عدم اعتماد می‌گذارند. «احترام» نیز متقابل است. برداشتن پرچم آمریکا از کف زمین در ریاست‌جمهوری اقدام پسندیده‌ای بود. ترک برخی شعارها حداقل در محافل رسمی نیز می‌تواند به احترام متقابل کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1326795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاتک مذاکراتی قسّام؛ نتانیاهو رام خواهد شد؟

دلیل دیدار سفیر جمهوری آذربایجان با معاون عراقچی

فوکویاما: چگونه ترامپ جهان را به قرن 19 بازگرداند؟

بلوف علیه تاسیسات اتمی ایران با مادر بمب‌ها!

جزئیات دیدار مهم پادشاه اردن با ترامپ

نماینده ترامپ به همراه زندانی آمریکایی از روسیه خارج می‌شود

حماس: اظهارات نژادپرستانه ترامپ با هدف نابودی مسئله فلسطین است

بحران صنعت داروسازی در ایران

درس مدیریت؛ حمایت «وطن امروز» از علیرضا دبیر

انتظارات نامعقول ترامپ با چاشنی مذاکره

شوک امریکایی!

عصبانیت السیسی از ترامپ

تعلیق تبادل اسیران؛ نتانیاهو رام خواهد شد؟

ماجرای قطعی برق در برخی مناطق شهر تهران

روایت ضرغامی از تغییر نظرش درباره فیلم «مربای شیرین» مرضیه برومند

تصویب تشکیل کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال در مرکز ملی فضای مجازی

خداحافظی با محرمانگی حقوق

آمریکا پس از خرید گرینلند نام آن را به "رد، وایت اند بلو لند" تغییر خواهد داد

ترامپ: فلسطینیان در جایی به‌جز غزه زندگی خواهند کرد

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری اتحادیه اروپا در زمینه هوش مصنوعی

بلومبرگ: کشورهای عربی امیدوارند که ترامپ علاقه خود را از طرح غزه از دست بدهد

چهره ها/ استوری نصف و نیمه «ساره بیات»

چهره ها/ عصبانیت المیرا شریفی مقدم از قطعی برق و شرکت توانیر

محسن کیایی: من خودم طرفدار خندوانه و رامبد بودم اما بخاطر محمد بحرانی آمدم

داورانی که نخواستند زارعی، حیایی، حسینی و شاکری را ببینند!

چهره ها/ جمله مهمی که تراپیست به همسر بهرام رادان گفت

چهره ها/ استوری حمایتی آزیتا ترکاشوند برای «مریلا زارعی»

طعنه سنگین مهاجری به تندروها درباره استعفای پزشکیان

پیام تبریک عربستان و امارات به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران

جانباز 70 درصد انقلاب اسلامی، در سالروز پیروزی انقلاب به شهادت رسید

کارشناس بازار سرمایه: بورس کالا راهکاری برای خروج از لاتاری خودرو است

تحلیل اکو ایران از واقعیت‌های اجاره‌نشینی ایرانی‌ها

قانونگذار آمریکایی لایحه تصاحب گرینلند را معرفی کرد

برترین های جشنواره 43 به انتخاب منتقدان یک رسانه سینمایی

چهره ها/ استوری احساسی نرگس محمدی برای برنده سیمرغ بهترین بازیگر زن

فرهاد آئیش: نقشم در «موسی کلیم الله» را با صدای زنانه تمرین می‌کردم

پایان رزمایش امان-25 در پاکستان با حضور ناوشکن جماران

پزشکیان جواب تلفن رئیس جمهوری کلمبیا را داد

نامه ایران به شورای امنیت سازمان ملل در خصوص اظهارات ضد ایرانی ترامپ

واکنش رسایی به اظهارات اژه‌ای درباره ظریف

پتانسیل لغو انتخابات یازده اسفند وجود دارد

دلواپسی بغداد

بازارهای میوه و تره بار پایتخت فردا باز است

پیش بینی قیمت طلا و سکه 24 بهمن 1403

خودداری آمریکا و انگلیس از امضای بیانیه نشست هوش مصنوعی

عبور غیر ممکن با شنا از مکزیک به آمریکا

دیدار «ترامپ» با پادشاه و ولیعهد اردن

اسرائیل در بیت لحم شهرک جدید احداث می‌کند

کالاس: باید دربرابر دشمنانمان با آمریکا هماهنگ باشیم

روسیه: ترکیه آماده حل‌وفصل بحران اوکراین است

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی